Pitanja za napajanjeIspod nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da se smanji ne samo opasnost od kardiovaskularnih bolesti i mnogih drugih uslova. Jer morate da razumete da je Vaše zdravlje je zaista ostaje u vašim rukama! Za šta prevencije? Iskreno govoreći, za sve. Kada je u pitanju potpuno zdrave i uravnotežene i trenutno bolestan, bolest IHD.

Lažno uverenje da je to bolest samo starije. Od trenutka rođenja u našem telu stvaraju plakete,-stvaranje većini slučajeva. Među faktorima opasnost ima i onih koji mi se ne možemo promeniti (na primer, muški pol, stariji uzrast), kao i one koje možemo da utičemo. Naravno, svakako ćemo se fokusirati na još jednu grupu.

Pitanja za napajanje

Prakse hrane su osnova svakodnevnog rada. Iz tog razloga, da razumeju osnovne principe zdrav izbor hrane. I tako:

  • glavni izvor kalorija i na osnovu dijete treba da budu žitarice (tamno), zajedno sa povrćem i voćem, sa akcentom na povrće (u celini na pet obroka, da ide na najmanje 4 hiljade dnevno).
  • Svaki dan treba piti 2 šolje mleko ili mlečni proizvodi-jogurt,, možda, ne veoma masne sireve.
  • Meso mora biti čiste, treba da se drži podalje od svinjskog mesa. Dnevna doza ne treba da prelazi 100– 150 grama.
  • Riba, naročito morska, koji su koristan izvor hranljivih materija, a takođe kontroliše, iz tog razloga se preporučuje da ih konzumiraju najmanje 2 puta nedeljno.
  • Naravno, wystrzegajmy soli (ne dosalaj!), veliki broj slatkiša (uključujući slatke pića, kao i šećer), kao i alkohola.

Razne vježbe ce to pomoci

Razne vježbe ce to pomociTo je Bič poljske kulture. U našoj zemlji samo oko 10% stanovništva učestvovao u promыslovoй aktivnosti. Za razliku od, skandinavci, ovaj udeo iznosi 75%! Veoma se preporučuje hodanje ili trčanje, plivanje, vožnja bicikla ili snovboard. Za lica bez tona (na primer, Kardiologija) je predložio da se pravilo 3– 30– 130. Kao rezultat vežbe: 3 puta nedeljno u roku od ne manje od pola sata, sa srcem, koji dostiže 130 otkucaja u minuti. Anksioznost Preporučeni tip status, dodajući da aterosklerozu, ispod govorimo o prekomernom težinom, kao i problema sa težinom. Bubble govora. Ispod 2 realnostima. Svaki peti polish man puši cigarete.

Pušenje cigareta je współodpowiedzialne za više od 50% nesreće sa smrtonosnim ishodom (stop srca, moždanog udara, rak pluća). Završni misao je jasna. Ne vredi da ponudi svoj život za cigaretama. Pozovite svog lekara, to je veoma važno, da planirana poseta lekaru. Kontroliše stres, glukoze i lipida u serumu je minimalni skup koji treba da obezbedi u slučaju rizika od kardiovaskularnih bolesti. Visok krvni pritisak, dijabetes, kao i dyslipidemie može da se reši na odgovarajući način, u osnovi svim slučajevima. Rano otkrivanje Vam nudi mogućnost za rast pretnja.